Egy kedves rokonom mesélte, hogy egész héten olyan visszajelzéseket kapott barátaitól, de leginkább különböző óvónőktől és tanároktól, hogy nagyon izgágák a gyerekek és milyen “zizisek” a felnőttek. Nos, bevallom, elkerülte a figyelmemet a múlt hét szombati nap, azaz 10-e, hiszen magam is a saját zizimmel voltam elfoglalva, s az előadásokon sem hangsúlyoztam ki annyira e hétvége jelentőségét, bár azért – ha emlékeztek – a Nap-Plútó kvintill igen sok izgalmat hozhatott vasárnap (11-én).

De mi is történt pontosan a héten?

Talán a legérdekesebb, és erre érdemes most októberben fókuszálni, a párkapcsolat szintjén megvalósuló csodák – tényleg azt mondom, hogy csodák, mert a saját bőrömön tapasztalok olyan dolgokat, amelyeket eddig elképzelni sem tudtam. Ez pedig a Vénusz – Uránusz szembenállásból olvasható ki:

A Vénusz egyfelől a Párkapcsolatokat szimbolizáló égitest és az Uránusz pedig a szabadság, illetve a váratlan fordulatok és az újítás bolygója. Így érezhető most egy olyan hatás, amellyel akár a meglévő kapcsolatainkban vagy a párkapcsolatokhoz való hozzáállásunkban olyan gondolatok üthetik jelenhetnek meg, amellyel teljesen át tudjuk alakítani a szerelmünkről, illetve a szerelemről alkotott képünket. Megláthatjuk Benne Önmagunk csodálatos tükörképét, felfedezhetjük egy teljesen új dimenzióját a Társunkkal való kapcsolódásnak.

S mivel a Vénusz még sok izgalmas fényszög kapcsolatban fog állni a hónapban, azt is mondhatnám, hogy ez csak a kezdet. Érdemes most erre fókuszálni, hiszen az a tapasztalási forma, amiből a legtöbbet tapasztalhatunk magunkból és a legtöbb változásra ösztökél bennünket.

Ha megpróbálunk most más szemmel nézni mindarra, ami eddig mint “párkapcsolat” létezett a fejünkben, nagyon sok mindenre ráébredhetünk – hogy mi az, amit át kell alakítanunk, mi az, ami nem időtálló már számunkra, amin túl kell lépni. Hiszen a Szűz csillagkép üzenete most különösen igaz a Szerelem területén is: ugorjunk el a múltból,egy új jövőbe.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek új társat kell keresnie vagy új társra fog találni. Hanem a jelenlegi Párunkkal lehet most olyan dimenziókba emelni a kapcsolódásunkat, amely eddig talán elképzelhetetlen volt. Ebben segít bennünket az imént említett Uránusz bolygó, de a héten a Szaturnusz fog együtt állni a Vénusszal, majd a Plútóhoz fog kapcsolódni.

S tudnunk kell, ezek olyan minőséget jelentő bolygók, amelyek GYÖKERESTŐL fel tudják forgatni mindazt, amit a Vénusz jelöl: nem csak a párkapcsolatot, hanem a bennünk lévő Harmóniát és a Művészeteket, illetve a Termékenységet – ezáltal olyan dolgokra leszünk képesek ezen a területen, mint talán még soha.

S ha megengedjük magunkban a változást, akkor oda érkezünk meg, ahová a Szűz is ugrik: az Angyal csillagképbe, azaz az angyalok ölelő karjaiba – így alakíthatjuk át magunkban mindazt, amit a Vénusz jelöl.

Érdemes most a művészetekkel, a szerelemmel és a belső harmóniával foglalkozni, s ha ide fókuszálunk, akkor nagy csodákra lehetünk képesek.

Kívánok kitartást ahhoz, hogy mindenki meg tudja látni, mi az, amit el kell engednie, át kell alakítani, és hogy legyen erőnk ahhoz, hogy meg is lépjük azokat a változásokat, amelyekkel most felléphetünk a Tejútra (hála annak a Plútónak, amely a Tejút Galaxis közepében jár…)