A Nap pénteken délben érte el a tavaszi napéjegyenlőség pontját, innentől kezdve a nappalok hosszabbak, mint az éjszakák ? azaz elkezdődött a csillagászati újév. De ez több, mint ?csillagászati?, hiszen a szellemi életünkben is ekkor kezdődik az Új Év:

A Nap a Égi egyenlítő által kettéosztott Alsó Égboltról ilyenkor indul el a Felső Égboltra ? azaz énünk a belső világból, az alvilágból elindul a felső világokba, ahol már nem a belső, lelki élet, hanem a tudatosítás és a külvilág megtapasztalása lesz erőteljesebb.

Ehhez egy fantasztikus kezdetként 22-én a Merkúr és az Uránusz bolygó állnak együtt.

Mind a kettő szellemiséget jelölő bolygó, aminek hatásával képesek vagyunk most gondolati világunk megszokott köreiből kitörni, meglepő és váratlan gondolatokat szülni, új és magasabb rendű elméleteket készíteni ? s ehhez a kommunikáció, a meghitt beszélgetések kiváló alkalmat nyújtanak!

Mindez a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vize fölött zajlik, tehát minden új gondolat, minden új beszélgetés egy nagyon jó alap az Új Évben, hogy mindent letisztázva vágjunk neki, megújulva, kitágulva.

S az együttállás alatt, a Cet csillagkép energiái abban segítenek, hogy vissza tudjunk vonulni, saját gondolatainkba, elmélkedni, és a Cet ?gyomrából? – mint a mitológiai Heráklész vagy a bibliai Jónás ? megújulva, sorsunkat felvállalva tudjunk előjönni ? és belekezdeni az új évbe.

Ezekkel a sorokkal kívánok mindenkinek csodálatos Új Évet!