Sokszor írtam már ezeket a sorokat ezen az oldalon és még többször mondtam ki a havi előadásokon: “Csodálatos hónapnak nézünk elébe“. Így lesz ez most is, de be kell valljam, nehéz helyzetben vagyok: nem lesznek óriási szembetűnő égi helyzetek (egy kivétellel), mégis sokkal impulzívabb lehet az érzet, ami az égtől áramlik felénk. Képzeljétek ezt el úgy, mintha egész hónapban, szinte nap mint nap valamilyen finom áramlatot kavarnának a bolygók az égen a suhanásuk közben, amelynek a szele így-úgy-amúgy fú körbe bennünket. És igen nehéz kiragadni egy-egy erősebb ?áramlatot? ebből, hogy arra külön ráérezzünk, mert most különösen összetett minden.

Asztrológus nyelven ez azt jelenti, hogy egész hónapban mindig van valamilyen elsődleges fényszög kapcsolat a bolygók között, amelyek át-át folynak egymásba.

Éppen ezért kérlek benneteket, hogy a júniusi írásokat úgy értelmezzétek, mintha belenyúlnánk egy gyors sodrású patakba és éppen kiragadnánk egy szép követ, amit a patak sodor, de ezer másik kő is ott van a patak mélyén.

Ennek a hétnek a második felében, pénteken éjjel lesz egzakt a Nap és a Szaturnusz kvadrát kapcsolata. A Szaturnuszról bővebben a hanganyagok között, a márciusi élő előadás hanganyagából többet megtudhatsz, s a Szaturnuszról szóló részletet meg is hallgathatod itt: http://csillagbolcselet.hu/elo-kalendarium-eloadas-hanganyaga/

Nap a Bikában

Nap a Bikában

A Nap most halad át a Bika csillagkép szarvai között. Az ősi Egyiptomi hitvilágban bika hajtotta a Napisten kocsiját, s ennek az égi képnek különös jelentősége van. A bika szarvai emelik fel a Tejútra most a Napot, azaz a földi síkon a termékeny erőink helyes alkalmazásával jutunk most közelebb a Tejúthoz, azaz az Isteni Lényünkhöz.

Azért írom, hogy ?helyes alkalmazásával?, mert a Szaturnusznak hála most képesek vagyunk olyan dolgokra, amelyekkel igazán időtálló dolgokat teremthetünk, cselekedhetünk. S azért csodálatos bolygó a Szaturnusz, mert azonnal felhívja a figyelmünket arra, ha nem a saját utunkat járjuk, mert korlátozva érezzük magunkat ? ha így lenne, akkor valaminek még nem jött el az ideje, és örök érvényű dolgokkal kell foglalkoznunk, amelyet nem csak 1, hanem 100 év múlva is hasznosíthatunk lelkünkben.

S ugyanebben az időben a Nap együtt áll a Nimród csillagkép második legfényesebb csillagával, a Rigel-lel. Ez pedig szintén hasonló üzenetet hordoz, hiszen ez a Harcművészet csillaga, ami azt üzeni számunkra, hogy mindig a megfelelő helyen a megfelelő erővel a megfelelő időben cselekedjünk. Ne legyünk ?túl? és ne legyünk ?kicsit?. Csak éppen annyira, ahogy kell.

Ha ráhangolódunk ezekre az erőkre, magunkban is meg tudjuk érezni ezt, hogy mikor mit érdemes tennünk, csak figyeljünk befelé ? és kifelé, és csak ?legyünk?.