augusztusHa vetsz a képre egy pillantást, (akár annak ellenére, hogy nem foglalkoztál asztrológiával), könnyen észlelhető, hogy a képen látható összes bolygó valamilyen kapcsolatban áll egymással. Ez augusztus 20 ?án az esti órákat mutatja számunkra.

Rröviden kifejezve azt jelenti, hogy most a különböző erőinket együtt, egymást kiegészítve, egymást inspirálva, megvalósítva tudjuk használni az élet mindenféle területein. Ez ? ha lehet ilyet mondani ? roppant áldásos hatással lehet ránk. Hiszen ez egyfajta alkímiai kohó, avagy a boszorkánykonyhában fortyogó üst, ahová most beledobtuk az összes összetevőt, és valami fergeteges varázslatot hozhatunk létre. De kezdjük ezeknek az összetevőknek a részletezését.

Az első ?összetevő?, mintegy alap, ami nélkül az egész nem érne semmit, és egyben a legfontosabb is, a Merkúr ? Szaturnusz együttállás, amely hétfőn (17-e) egzakt.

Ez egyfajta beavatás is, hiszen abban kapunk nagy erőt, hogy hogyan tudjuk a tudatunkat fókuszálni. Ez pedig minden szellemi-lelki transzmutáció alapja. Most a bennünk élő Szaturnusz és Merkúr által a lényegi gondolatokra tudunk összpontosítani. Minden, amire nincs a fejben szükség, az porrá omlik bennünk, mert ki kell hogy állja az idő próbáját.

S mindez az Oroszlán csillagkép nemző részénél illetve farkánál található, tehát elsősorban a gondolat teremtő erejének összpontosítását közvetíti felénk. Ez az a fajta teremtő-nemző erő, ami létrehoz valami újat. S a Merkúr itt már közel közel van a Serleg csillagképhez.

Ez a Serleg, a Szent Grál, amiben az örök élet itala rejtezik, az a tudás, amivel örök életű az Ember. Erre vagyunk képesek összpontosítani most, ezt kell megtalálnunk magunkban: hogy tényleg a gondolatainkban időtállóak legyünk, azaz ne az illúzióvilág, hanem az azt működtető és létrehozó örök érvényű igazságokkal foglalkozzunk.

Hétfő este a Hold együtt áll a Vénusszal, ami két női minőség találkozását jelenti. Ráadásul itt található még a Vesta kisbolygó is, ami szintén női minőségű, mégpedig a Tiszta Női, azaz a szűzies energiákat hordozza. Ez az együttállás pedig szextil kapcsolatban áll a fentebb tárgyalt Szaturnusz-Merkúr -ral, azaz a bensőnkből, a belső őstudásból tudjuk előhozni intuitíven azt a Tudást, amivel most teremthetünk. Ez a két minőség, az elme megismerő, analizáló működése kerül szintézisbe, egységbe a mélyen bennünk lakozó Női minőséggel.

A hétfői napon érdemes figyelni a megérzésekre, a hirtelen felbukkanó érzésekre, és ezeket most egységbe tudjuk hozni az értelmünkkel. A Vénusz most az Ikrek csillagképben jár, tehát a Harmóniát tudjuk átérezni a Poláris Világban, az ellentétek feloldódnak, és bennünk kialakul az egység, a harmónia érzése.

– – –

És ne feledjük, hogy szépen lassan aktiválódott az elmúlt és az idei évet is meghatározó Szaturnusz ? Uránusz szembenállás. Erről nagyon sokat írtam tavaly, akit mélyebben érdekel a téma, ezekben az írásokban el tud merülni:

http://csillagbolcselet.hu/2008/09/keseru_tapasztalas_vagy_kiemelkedes_te_dontod_el/

http://csillagbolcselet.hu/2008/10/merre_tart_az_emberiseg/
A héten tovább fogjuk fejtegetni ezeket az energiákat, érdemes nap mind nap ellátogatni.