Szeretnék figyelmedbe ajánlani egy 6 perces részletet a november hetedikei szegedi előadásból, ahol is arról mesélek, hogy miként is érdemes teremteni. Ezen kívül még a péntek 13 mágikus erejét is megismerheted egy másfajta nézőpontból: (a teljes előadás itt elérhető)

[audio:2009-11-reszlet.mp3]

– – –

Az új korok új asztrológiai hozzáállást kérnek. A Nap és égi kísérői ? a bolygók ? évezredek óta haladnak pályájukon, tökéletes óraműként: végigélték az Ember születését, Atlantisz ?bukását?, Lemúria virágzását, Buddha és Krisztus eljövetelét… és az égitestek ?csak? keringtek. A számunka kirívó és csodálatos időpontokat nem jelzik extrakülönleges égi pozíciók, nem állnak a bolygók egy vonalba, nem alkotnak izgalmas alakzatokat, amelyek valami nagyon különlegeset jeleznének, például 2012 december 21-ét, vagy a Megváltó születését?

Éppen ezért minden időpillanat különleges, csodálatos és megismételhetetlen. Nem kell valami kirívó fényszögkapcsolat vagy együttállás ahhoz, hogy kirívó dolgok történjenek. A csillagok járásának ismerete leginkább belső intuíciós munka, hiszen az univerzum csak azt tudja megmutatni, ami Bennünk van ? nem többet és nem kevesebbet.

Ezen a héten és az elkövetkező hetekben – egészen Karácsonyig – ugyan sorsfordító energiák özönlenek le hozzánk, mégsem láthatóak az isteni fanfárok az égen a bolygók mozgásában: a belső szemnek azonban teljesen más megvilágításba kerül minden.

Szerdán kiemelt nap lesz, amely ?hogy így mondjam, csak egyszer van a belátható történelemben ? hiszen 2009.11.11-én a numerológia szerint 11.11.11 a számok összege (2+9=11), s a 11-es mesterszám. Ugyan nem tisztem mélyrehatóan a számmisztika tudománya, de annyit mondanék a 11-es számról, hogy ez a ?megfelelő spirituális cselekedet? száma, az ?új kezdet? felerősítése. S mivel mi, az Emberiség választottuk ezt a számot, hogy ez pont ekkor és pont így történjen, így nem véletlen.

S mit üzennek erről a csillagok?

Persze véletlenül, ezen a szellemi napon ?pont? két olyan bolygó kerül kapcsolatba, amely a szellemiséggel kapcsolatos. Ismerhetitek már őket, a Merkúr és az Uránusz, amelyek trigon (háromszög) fényszöget zárnak be egymással.

Nos, tömören fogalmazva, ez a szellemi dimenzióugrás ideje, hiszen az Uránusz jelöli a gyors hatalmas kitágulást, amely ledönt minden korlátot, és egy ÚJ minőségbe emel ? ezzel képes vagy magadban a Fiú (Merkúr) minőségét is magasabb szintre emelni, tehát a Krisztusi utat, nem csak a szellemiségedet.

Érdemes ügyelni a gondolatokra, hiszen azok hatalmas módon át tudnak alakulni! Olyanná, amelyet el sem tudhatsz képzelni magadnak ? hiszen ÚJ számunkra. Persze ez az újdonság csak egyfajta nézőpontból új, egy másik nézőpontból úgy is hívhatnánk: Otthon. Tehát egyik irányból hazatérés, másik irányból elrugaszkodás a jelenlegi megszokott életből.

Az említett trigon fényszöghöz a Tűz eleme tartozik, és a két Levegő minőségű bolygó a Tűz ereje által hatalmas szellemi impulzí1v energiákat jelöl – hiszen a Tüzet a Levegő táplálja. Így ha engedjük, hogy a Levegő ? azaz a szellemiség ? ÁRAMOLJON, akkor képes a lángot hatalmassá szítani.

S ezzel a lánggal tudjuk elvégezni a legcsodálatosabb alkímiai transzmutációkat, az anyagot átalakítani. Hiszen meséltem, hogy ez a hónap egyfelől a kvadrát, azaz az anyag hónapja. Mert ne feledjük, hogy ez az egész szellemi átalakítósdi azért van, hogy itt a Földön hajtsuk végre ezt a műveletet: itt kell megtanulni, ebben az iskolában, amelyet már nagyon régóta járunk, hogy hogyan kell ?uralmunk alá hajtani a Földet? ? ez idézet a Bibliából, amellyel a Teremtő engedi útjára Gyermekét, az Embert.

– – –