Nem tudom mennyire közismert információ, de igen nagy jelentősége van életünkben minden egyes Napfogyatkozásnak. 1999 -ben nagyon sok ezoterikus élmény is kapcsolódott a Magyarországról is látható teljes Napfogyatkozáshoz, azon túl, hogy igen látványos és izgalmas égi jelenség.
Most 2009 július 22-én lesz ismét teljes Napfogyatkozás, főként Kínából és a Csendes-óceáni térségből lesz látható. Egy igen jó (hétköznapi szemmel persze) cikket  olvashattok erről ezen a linken.

Nagyon sok magyar is kuitazik erre a látványosságra, majd a hozott képekből én is szeretnék megjeleníteni jó párat. Addig is kicsit mélyedjünk el a Napfogyatkozás csillagbölcseleti vonatkozásaiban.

Ha valaki olvasott valami izgalmasat ebben a témában, kérem mindenképpen ossza meg velük.

A Napfogyatkozás során úgymond a Nap energiák “megszűnnek”, és legerőteljesebben a Hold energiákérzékelhetőek. Ezáltal az Isteni Teremtő Fény, a Naprendszert életre hívó és tápláló erő, ami  számunkra a Napon keresztül érekzik el “elhalványul”. Ezért köti sok ősi hiedelem a Napfogyatkozást a “gonosz”, “sötét” erők ébredéséhez.

A Férfi-erő elhalványulásával a Női energiák kerülnek előtérbe, ezért a lélek és a spiritualizmus világa bukkan fel bennünk jól érezetően. (És ez magyarázza meg a hiedelmeket, hiszen ha lelkünben csak kosz és káosz van, akkor ez bukkan fel, ez lesz látható, amit eddig “eltakart” a Nap Fénye)

Ezáltal “kapuk” is nyílhatnak bennük, hiszen teljesen rendagyó erők uralkodnak ilyenkor.

A “Cselekvő Én” háttérbe szorul, és a megérzések, intuicíók ébredhetne fel – és a megnyíló kapukon keresztül az így feléledő erőket meg is tarthatjuk magunkban. Azt nem tudom, hogy Magyarországon a szellemi-lelki hatása mennyire lesz érezhető, de Kínának ez most mindenképpen egy nagy Beavatás – mint ahogy nekünk is az volt 1999 -ben.

– – –

Örömmel venném, ha ki-ki megosztaná velünk ezzel foglalozó gondolatait, egymást segítve és kiteljesítve.