A Merkúr gyorsan követi a Nap útját, és most fog fellépni a Tejútra, az Istenek Útjára.

Héra istennő melléből kifröccsenő tej alkotja a Tejutat. A kis Heraklész éhségében kezeivel mohón kapott oda, és került a Tej az égre – tartja a szkíta-görög mitológia. S tudjuk, milyen tápláló és védelmet adó a csecsemőknek az anyatej ? így elképzelhetjük, hogy az istenség tápláló tudását és szeretetét magában hordozó Tejút milyen energiákat hordoz számunkra, gyerek-istennek, az embernek.

Hónap elején említettük, hogy nagyon sok hatás fog érni bennünket júniusban, és azt hiszem tényleg a föld felett járhattunk, annyira repítettek bennünket az erők. Július is intenzív lesz, bár közel sem ennyire.

Ezen a héten 6 bolygó kerül ismét kapcsolatba, nagyon impulzívan fognak egymásra hatni. A Mars és Vénusz égi helyzetét ismerjük, hiszen sokat a Napforduló teremtő energiájához ők adták az alaphangot.

Az idei év egyik meghatározó ? és még mindig tartó ? lélek-gyógyító együttállása, a szintén sokat taglalt Jupiter ? Neptunusz együttállás a másik párosa az e heti energia-felfokozódásnak.

A maradék két résztvevő pedig a szellemiség bolygói, a Merkúr ? és a magasabb oktávja, az Uránusz.

Itt van tehát egyfelől a teremtő erő, másfelől a lélek mélyéből fakadó Szeretet-erő, és köztük a szellemi megértés, beavatás és a kitágulás lehetőségének ereje.

Most ez utóbbi erők kapnak hangsúlyt, mert a szellemünkkel most igazán inspiratív dolgokat hajthatunk végre. Megérthetjük a Teremtést! Hiszen adva van hozzá egy jó adag együttálló férfi-női termékeny energia (Mars és Vénusz), továbbá áthatja a Szeretet ereje. Csak a bensőnkből fakadóan, ha belül legmélyen egységben vagyunk, akkor lehet csak igazán nagyokat gondolni, és ez által nagyokat teremteni.

Ha valaki szeret meditálni ez az időszak különösen alkalmas arra, hogy feltárja az Énjében belül elrejtett dolgokat ? de ha valakinek nem a meditáció az útja, akkor a cselekve-teremtés is különösen termékeny lehet.

Engedjük szabadjára a teremtő gondolatainkat, nézzük meg mi jön létre belőle, formáljuk, alakítsuk, ?programozzuk? be, és meg fogjuk látni az eredményét.

A Merkúr éppen a Bika szarvai között haladt át, és lép fel be a Nimród csillagképbe. Annak az üzenete, hogy a terméktelen szellemi erőinket engedjük el, most erőteljes lesz, és hogy fel merjük vállalni a saját életünkért a felelősséget ? hiszen azt mi teremtettük!

Ezért ha valaki esetleg úgy érzi, hogy nehézségek vannak az életében, akkor most kiváló lehetőséget kap arra, hogy belül, a fejében elengedje azt, ami már nem méltó a Tejútra, felvállalja az életéért a felelősséget, és így, szellemileg átlényegülve lépjen át a Tejúton.

Kívánok ehhez mindenkinek kitartást, és gyermeki vidámságot az élet csodáinak felfedezéseihez.