(Elnézést kérek mindenkitől, aki kétszer kapta meg a hírlevelet, a szolgáltatóval voltak problémák)

Most Móni, kissé rendhagyó, de nem kevésbé magával ragadó írását olvashatjátok:

Érkeznek jelzések hozzám az utóbbi időben a Kedves Olvasóktól, barátoktól, családból, hogy sok probléma, fájdalom és félelem van mostanában körülöttünk. Milyen ?okosat?, jó tanácsot mondhatunk vajon ilyenkor mi asztrozófusok, írók, lelki segítők? Sokat gondolkoztam ezen mostanában. Hogy és mivel tudnék én segíteni ebben? Engedjetek meg most nekem a szokásos csillag-fejtés helyett inkább egy személyes vallomást.

Többször is utaltunk rá az utóbbi hetekben, hogy aktiválódott már az Égen az a Neptun-Jupiter együttállás, ami csak nagyon ritkán (körülbelül tizenegy évente) adatik meg. A legnagyobb csodája ? ahogy Balázs írta nemrég ? a GYÓGYÍTÓ EREJÉBEN rejlik. Hogy a lelkünk legmélye gyógyulhat most meg minden múltból cipelt fájdalomból, csalódásból.

A hatás legelején azonban azt is tapasztalhatjuk, hogy alaposan ?felduzzasztja? a félelmeinket és a lelkünk legmélyebb, legfekélyesebben tátongó sebeit is kinyitja és két tenyérrel alaposan beletapos, hogy először még jobban fájjon, még jobban égjen a lelkünk pokla. Ezeket a napokat éljük most. Tudjuk jól, hogy amikor elesünk és nagy seb lesz a lábunkon akkor is először a gennynek kell kijönnie a mélyből és csak utána forrhat össze a seb.

A lélek is ugyanígy működik. Persze meggyógyulhat a felszínen ? akár többször is életünkben. Amikor úgy teszünk, mintha ?minden ok? lenne ? mintha már nem is fájna, nem is érdekelne.. Aztán elég egy kis szikra. Egy pici emlék-foszlány a múltból. Egy arc, ami váratlanul felbukkan előttünk a forgalomban. Egy hang, ami megszólal a vonal túlsó végén. És végünk van. Újra forog velünk a világ, újra dideregni kezd a lelkünk, újra pörgetnek az ujjuk körül a félelem-démonok. Mert a lelkünk csak felületesen gyógyult. De a mélyben benn maradt a gennyes váladék. Mert annak idején nem tisztítottuk ki onnan alaposan. Hát erre a tisztulásra kapunk most lehetőséget a Vízöntő múlt vízében!

Pár hónapja fenekestül felfordult az egész életem. Feldobott nekem a Sors egy labdát, amit miközben lecsaptam, közben leszálltam a pokol legmélyére. Azt hittem új esélyt kapok egy újrakezdésre, de valójában nem történt más, csak felszakadtak a régi sebeim és a mélyre temetett csalódás kupacaim újra ott tornyosultak az életemben. Amitől korábban annyira féltem hát most feketén ? fehéren bekövetkezett. Azt mondták az Égiek: ?Itt van, nézz bele jó mélyen! A te félelmed, hát üldögélj vele esténként egyedül a szobában meghitten, ha már évek óta olyan kitartóan dédelgeted magadban. Most éld át .. ? Először nem értettem. És folyamatosan az járt a fejemben, vajon miért történik meg velem újra ugyanaz ? már sokadszorra. Miért léptem bele ugyanabba a cipőbe? Miért töri fel újra olyan fájdalmasan a lábam ez a cipő, hogy már csurog a vérem és üvöltök a fájdalomtól? Miért kapom ezt az élettől? Hát ezt érdemlem? Mit vétettem? Piszkosul sajnáltam magam. Én szegény ?

Balázzsal átbeszéltük ezredszerre is nagy bölcsen, hogy milyen csodákat rejt magában ez a Jupiter ? Neptun együttállás, milyen leírhatatlan gyógyító energiák fognak működni benne. Közben lázadtam magamban: de hát akkor velem miért történik ez a nagy fájdalom most?! Miért kell újra ekkora csalódást átélnem?! Én boldogságot vártam, miközben csak a pokol bűzős bugyrait szagolgatom.

Aztán megértettem, hogy ez pont a gyógyulási folyamat része! Most vagyok az elején, abban a stádiumban, amikor a Jupiter kiárasztó ereje felduzzasztja a lelkem legmélyén olyan régóta elfedetett és mélyre temetett lelki sebeimet. Mintha az összes múltbeli félelmemet (még a gyerekkoriakat is!) összegyúrták volna egy nagy gombóccá és azt alaposan a fejemhez vágták volna.

Miközben próbáltam meglátni a helyes utat és zavarodottan kóvályogtam a ?tuti választ? kutatva, az jutott eszembe, hogy mégis hogy jövök én ahhoz, hogy mindenféle okosságokat írjak itt Nektek a Csillagokról, ha a saját életemet sem vagyok képes megoldani? Úgy éreztem hiteltelenné válok saját magam előtt. És akkor történt valami. Látszatra nem nagy dolog ? mégis a legnagyobb mágia a világon.

Hoztam egy döntést. Úgy döntöttem, hogy én igenis boldogságra születtem! És úgy döntöttem, hogy akkor most meggyógyítom magam. Nem várok semmilyen külső segítséget, nem kapaszkodok ezúttal senkibe ? és semmibe ? csak felnézek a Csillagos Égre, lehunyom a szemem és leszállok egészen mélyre önmagamba, ahol a legrejtettebb kincseimet őrzöm és felhozom onnan a felszínre a hitemet, a lelki erőmet, a tisztán látásomat, a szeretet energiáimat és átadom magam a gyógyulásnak.

Nem rohanok, nem kapkodok, csak tisztítom magam ? lelkileg. És ha eljön az ideje, amit kell, vagy akit kell, most elengedek. Megsiratom, elbúcsúztatom, hagyom hadd menjen tovább a saját útján, ezúttal örökre. Nélkülem. Nem használom tovább mankónak. Elég erős vagyok, tudok én egyedül is járni! És közben nem menekülök el a fájdalom elől. Ellenkezőleg: farkasszemet nézek vele. Belenézek a legnagyobb poklaimba is ? úgy kristálytisztán, csupaszon, ahogy vannak. Hadd fájjon! Hadd fakadjon ki az a genny! Alaposan megnézem, hogy abból, amit eddig cipeltem magammal az úton mi a múlt – és mi a jövő. A kettőt tisztán különválasztom. És ami múlt, azt itt és most egy döntéssel elengedem és végleg lezárom. Ami pedig a jövő (vagy annak a lehetősége) annak kinyitom a kaput. Ha akar, bejöhet ..

Hosszú, hosszú évekig éltem úgy az életemet, hogy mindig azt hittem a gyógyír, a segítség kívül van, muszáj ?kapaszkodnom? valamibe (vagy valakibe), mert különben elzuhanok a betonon és szétütöm a fejem. Ez a mostani újabb csalódás döbbentett rá arra, hogy tévedek! A megoldás, a gyógyír valójában bennem van. A titkos elixír pedig a belső hit és a szeretet ereje, amit a legnagyobb bajban önmagam felé kell fordítanom. Aztán ha már én meggyógyultam, akkor ? és csak akkor ? tudok segíteni vele másoknak is.

Megértettem, hogy Fentről iszonyúan vigyáznak rám. Hogy számíthatok Rájuk. És Önmagamra. A Belső Vezetőmre.

Tudom, hogy sok Bennetek a kérdés. De nehéz így megmondani, hogy kinek mit hoznak ezek az idők. Attól függ, hogy ki milyen múltból cipelt lelki sebeket őriz magában, amikkel ezúttal végleg le kell számolnia. Van, akinek most kell majd elengednie valamit (vagy valakit), akihez már csak félelemből vagy megszokásból ragaszkodott. Van, akinek meg kell bocsájtania egy régi ?cserbenhagyást? vagy csalódást és újra egy-séget kell kovácsolnia a két-ségből. Van, aki lehetőséget kap most az újrakezdésre, ha szembe mer nézni a félelmeivel és mer áldozatot hozni érte. Van, akinek fel kell ismernie végre az igazi útját, és hogy nem gátolhatják ebben tovább a félelmei.

Mindez egyéni sorsúttól függ, mi ?bölcselkedők? nem láthatunk bele Mindnyájatok életébe külön-külön. A válasz Bennetek van! Egy biztos: a teljes gyógyulás most Mindnyájunknak megadatik! De nem várhatjátok ölbe tett kézzel! Nem várhattok a külső segítségre! Mert a Jupiter azt üzeni, hogy higgyetek önmagatokban, higgyetek a szellemi vezetőitek segítő kezében és merítsetek most egy nagyot azokból a szeretet-erőkből, amiket hoztatok magatokkal! Tenni kell érte! És ha Ti is aktívan részt vesztek benne, akkor a Jupiter és a Neptun energiái valóban egységgé forrnak Bennetek és feltöltekezve a Kiscsikó csillagkép megújító erejével most minden múltbeli sebet begyógyítanak a lelketek legmélyén.

Kétféle gyógyulási mód lehetséges. Lesz, akinek a gyógyulás kívülről érkezik: egy új szerelem, egy baráti kéz, egy csodálatos új lehetőség képében. És lesz, aki teljesen önállóan ? mankók nélkül ? egyedül gyógyul meg, a saját belső energiái által. Azt is elárulom, hogy ez utóbbi a tartósabb és biztosabb gyógyulás. Mert ha megérzitek a saját belső erőtöket, akkor bármilyen nehéz helyzetbe sodorjon majd Titeket az élet, akkor is biztosan meg tudtok majd oldani mindent, ha épp nem lesz mellettetek egyetlen ?mankó? sem.

Ha asztrológusként kérdeztek egyet biztosan mondhatok: minden feladathoz, amit kapunk az életünk során egyben hozzuk magunkkal azokat az erőket is, amivel megoldjuk azt. A legnagyobb gyógyír, az igazi titok ugyanis nem kint van, hanem bent. Ott van a Lelketek mélyén! Hozzátok hát a felszínre és gyógyítsátok meg vele magatokat! Minden erőtök meg van hozzá! Tizenegy évente van ilyen csodálatos lehetőség! Hát éljetek vele! Higgyetek a lélek erejében!

Veres Mónika