Ugyan tegnap (szerdán) volt a Perseidák – Szent Lőrinc Könnyei – meteorraj tetőzése, de úgy érzem a szellemi üzenetéről szólnom kell néhány szót.

Aki szeretné a csillagászati szempontból megismerni, az alábbi linkeken olvashat róla ? és amúgy maga a jelenség roppant gyönyörű, hiszen hullócsillagokról van szó… 🙂
http://hirek.csillagaszat.hu
http://www.origo.hu
http://index.hu

Már maga a meteorraj elnevezése elárul egyébként mindent, ami hihetetlen módon egybevág a többi Égi Jelenséggel. Perszeidák ? azaz ahogy a fenti cikkben is olvashatjátok, a raj felfedezése a Perszeusz csillagkép irányában történt ? azaz a csillagbölcselet szerint ilyenkor nagyon komolyan közvetíti a Perszeusz csillagkép üzenetét.

Perszeusz apja maga Zeusz volt, aki aranyeső képében nemzette őt, tehát Perszeusz képében megjelenik maga az Ember, mint Isten fia, azaz az Ember-hős ? hasonlóan Héraklészhez ? próbákon és beavatásokon keresztül talál vissza az Olimpuszra ? a Teremtőhöz. (Héraklészt szintén Zeusz nemzette, aki maga Perszeusz leszármazottja volt)

Perszeusz egyik fő tette volt Gorgó Medúza legyőzése, és ez egyébként meg is jelenik a Csillagos égen is, ahol a Perszeusz csillagképben az kezében tartott Medúza fejét az Algol csillag jelöli – erről itt beszélek kicsit részletesebben:  (részlet a májusi előadásból)

[audio:09-Algol.mp3]

Summa summarum, Perszeusz Ember-hős volt, aki az istenektől kapott eszközeivel hajtotta végre nagy tetteit ? csakúgy mint maga az ember.

S az innen, a Perszeusz csillagképből érkező meteor raj ezt az üzenetet közvetíti felénk minden évben, egyfajta beavatáson keresztül: hogyan használjuk az istentől kapott eszközeinket igazi Hőshöz méltóan: azaz Ember, mutasd meg, hogy Teremtő vagy, itt a Földön!

S különösen összecseng most a Tejúton járó Mars erőkkel, azaz most tényleg közvetlenül a Teremtőtől kapjuk az erőt!

Legyünk méltóak Perszeuszhoz!