A Plútó a leglassabb mozgású égitest, amellyel az asztrológia foglalkozik, és most már egy jó ideje (persze csak látszólag) a Galaxis közepe felé halad, illetve a Tejúton már rajta is van. Ide a Plútó mellé érkezik 12-én a Vénusz is, majd halad tovább a Galaxisunk közepével együttálló Jupiter felé, erről pedig majd november végén fogok írni.

A Vénusz és Plútó éppen a Nyilas csillagképbe lép be, égi környezetükben pedig ott van a Skorpió fullánkja, a Kígyótartó kígyójának farka és a Pajzs csillagképek is.

A Plútó pedig együttáll már jó pár éve az M23-as nevű csillaghalmazzal, amit 18. századi Messier nevű csillagász sorszámozott fel. Ez a csillaghalmaz 150, laza gravitációs kapcsolatban álló csillagból áll. Most gondoljuk el, a Plútó ezt a tömör csillagenergiát teszi elérhetővé számunkra már lassan két éve, s ráadásul ami még fontosabb, itt fordult meg jó párszor látszólagos útján előre és hátra?

Minden átalakul

Újra és újra elénk hozza a Plútó azt, hogy megújítsuk és gyökeres fordulatokat hozzunk a Törvény és Igazság területén ? és ez még csak erősödni fog, ahogy a Nyilas csillagképben tovább fog haladni. A korunk szellemét át fogja hatni még évekig, hogy minden Rendező elv, Hit, Törvény, Igazság át fog alakulni, radikális fordulatot fog venni. Fontos, hogy a Nyilas, mivel a Tejúton látható csillagkép, a Tejút közepe is található meg, tehát a Fénynemzés is itt történik.

Fénynemzés: A Nyilas fölött hatol a Kígyótartó kígyójának farka a Tejút hasadékába.

A Kígyótartó kígyója a kézben tartott teremtő erőt jeleníti meg, ebben is minőségi (Plútó) változást élünk meg.

Szerencsénk van, mert most 12-én ezeket a radikális lépéseket harmóniában tudjuk megtenni, hogy az egész rendszerünket harmóniában tudjuk tartani. Párkapcsolatainkra is jellemző lesz most a minőségi váltás és a Fénynemzés. (Gyermeknemzést tervező pároknak ez az időszak hatalmas csodákat rejthet)

Itt, a Vénusz útján éri el a Nebula ködöt, ahol szintén születő csillagok százai találhatóak.

Hogyan tudjuk most használni erőinket?

Fontos tudnunk, hogy a Kígyótartó a kézben tartott erőket mutatja nekünk, azt a minőséget, ahol az ösztönöket, teremtő erőket, tudást már a kezünkben tartjuk. Az Oroszlán (ahol most a Szaturnusz található) pedig egy uralkodói minőség, ahol uraljuk ezeket az ösztönerőket. Fontos minőségbeli különbség az uralás és a kézben tartás között ? az első esetben még nem hagyjuk, hogy ne mi irányítsunk, másik minőségben pedig mi irányítunk, és ehhez mindent erőt fel tudunk használni ? ebben fogunk most hatalmasat ugrani a Plútó segítségével.

Az együttállás alatt található Skorpió pedig azt mutatja nekünk, hogy valami véget ért. A Skorpió alatt pedig az Oltár csillagkép található, ahol be kell mutatnunk az Ego áldozatot, azaz a minőségi váltás csak akkor hajtható végre, ha meghozzuk ezt az áldozatot.

Korábban már meséltem, hogy ez az a stáció, ahol Heraklész(Herkules) meghal, kiemelkedik, mert meg tudta hozni ezt az áldozatot.