Május 21-én, csütörtökön délelőtt, a Hold lassan beúszik két bolygó – a Mars és a Vénusz – közé, és ezzel különleges energiákat aktivál. Ez egyébként könnyen érzékelhető lesz bárki számára, hiszen a Holddal nagyon közvetlen kapcsolata van az emberi léleknek, amelyet a mindennapokban is szinte kézzel foghatóan érzékelünk

S Hold “beúszása” olyan, mint amikor a karmester beinti az utolsó ütemet, s utána már csak belül szól tovább a szimfónia, a hangszerek elhalkultak.

A Hold tette már többször is idén, különösen fontos alkalmakkor, aki mélyebben szeretne ebben elmélyedni, akkor az “Ég Királynője” írásokban és a “Szer-elem a Földön” címűben erről olvashat részletesebben.


De miről is mesél nekünk most az Égbolt?

20090520Látható, hogy az Égen most egy háromszög alakul ki, melynek felső csúcsa – mintegy “koronája” – lesz a Hold, és két alapja a Vénusz és a Mars, és így a Hold hozza létre ezt a hármas együttállást.  Annak az üzenete érkezik hozzánk, hogy a Teremtő erőinkkel tudjuk most megtalálni a belső harmóniát.

Minden, amit a napokban olvashattatok, hogy a szellemünkkel micsoda teremtéseket tudunk létrehozni, most belül, lelki minőség lesz. Ez megjelenik úgy is, mint a belső visszavonulás igénye, hogy bent rendezzük az érzelmeinket, belül megtaláljuk a harmóniát, és benne van a rugó szétpattanó ereje: de még összenyomott állapotban, a kipattanás előtt. Ez a belső csend, a légzések közti szünet állapota, a belső harmóniáé és békéé, és innen kiindulva hatalmas erővel fogunk tudni a Fény felé törni.


A háromszög “koronája”

További fontos üzenetek rejlenek még ebben a háromszögben. Hiszen a korona felett az Androméda csillagkép látható, amely az áldozat üzenetét közvetíti, és ráadásul az alfa, azaz az első, legfényesebb csillaga alatt, az Alpheratz alatt történik az együttállás. Ez is a kezdet és beindulás üzenetét hozza. És egyben azt, hogy elindulni, igazán magas szintű dolgokat létrehozni, csak az elindulás áldozatával lehet.


A háromszög jövőbe néző csúcsa

A Mars irányába kiindulva a háromszögből a Cet csillagkép “vízből” kiemelkedő fejéhez jutunk, ami a tudatosítás üzenetét hordozza: azaz minden, amit mélyen belül, a Cet gyomrában elvonulva élünk meg a belső lelki békénk megtalálása közben, annak tudatosodnia kell, amikor cselekszünk.

S ha megnézzük, hogy a Cet feje hova tör, akkor látható, hogy bizony az a Plejádok, amiről mostanában annyi minden szól! Látható, hogy “összecsengenek” a dolgok.

Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb szintű, Isteni Teremtés a célja minden munkánknak, mindennek, amit majd e fogunk indítani, aminek most az előszele érezhető! Ha a fejünket mi is ebbe az irányba fordítjuk, baj nem érhet.


– A háromszög múltba néző csúcsa –

Ez pedig a Vénusz, ami a Cet második legfényesebb csillagának irányába áll a háromszögben, azaz a Diphda, avagy Deneb Kaitos irányába. És azon is túl a Szobrász csillagkép látható: azaz le kell faragnunk azokat a dolgokat, amelyek nem tesznek mindent egésszé, harmonikussá, amelyek kibillentenek az egyensúlyból, amelyben nincs meg a Belső Szépség! Csodás üzenet ez, és még azt is elmondja, hogy hogyan: a befelé fordulással.

S az előbb említett Csillag, amelyre a Vénusz irányul a háromszögből, nagyon izgalmas üzenettel bír: mégpedig védő talizmánként működhet most életünkben. Ha “behívjuk” ezt a csillagot lelkünkbe, érezhetjük is gyógyító, védő hatását.

Ahogy korábban említettem, az egész együttállás az Alpheratz csillag alatt zajlik, ami pedig szintén védelmet ad, mégpedig a MER-KA-BA mező védelmét!

Összegezve a holnapi, rövid ideig tartó energiákat: érdemes lélekben elvonulnunk, és a teremtés beindulása előtt egy “lélegzetvételnyi” szünetet tartani, és tudatosítani, hogy pontosan MI is a cél. S a legfontosabb, hogy belül harmóniába kerüljünk önmagunkkal!

Kiss Balázs Kunó