A Tejút, azaz az Istenek Útja hordozza magában a csillagos égen a kiemelkedés lehetőségét, az ősi magyar mondavilágban az Fa szimbóluma. Ezen a Tejúton halad éppen keresztül a Jupiter, s nemrégiben érte el a Galaxisunk középpontját: a közpotot, ahol milliónyi csillag lélegzik, és Galaxisunk minden szívdobbanással újabb csillagokat teremt. A központ hatalmas teremtő erő kemencéje, és hatalmas tudásé is egyben.

Az ősi magyar mitológiában a Tejút egyrészt a ?Hadak útja?, másrészt a székelyeknél a ?Csaba királyfi csillagösvénye? vagy röviden ?Csaba útja? néven ismert. A monda szerint ezen a csillagösvényen távozott el a földi világból Csaba királyfi, Attila hun király fia, a székelyek vezére, és tér majd vissza, ha népének segítségre van szüksége.

Most lehetőségünk van ezt az Isteni Tudást, minőséget és ezt az Isteni Teremtő erőt magunkévá tennünk: Hitünket, Tudásunkat most feltölthetjük ezekkel a hatalmas szellemi erőkkel.

Megérthetjük most az Univerzum működtető elveit, átélhetjük a Teremtést, mindezt azzal az inspirációval, hogy Hazatérhessünk

A Jupiter a Nyilas csillagképen halad keresztül, felette a kézben tartott ösztönerőt jelképező Kígyótartó: csak kézben tartva az ösztöneinket lehetünk a Fény teremtőjévé.

A Jupier alatt, a Nyilas övénél látható a Déli Korona csillagkép, amely a magyar Szent Korona jelképe, az égi tudásba beavató szentség. Azaz most lehozhatjuk az égi tudást a hétköznapok világába.

“A hétköznap a lehetőség, az Isteni lehetőség hordozója”