A Szaturnusz égi helyzetéről egész féléven keresztül már nagyon sokat beszéltünk, hiszen tavaly év vége óta az Oroszlán csillagkép nemző részénél ?ingázik? előre s hátra. Ha szabad így fogalmaznom, végre elindult elhagyni az Oroszlánt, hogy nyár végére átérjen a Szűz csillagképébe. Ennek üzenetét részletesen fogjuk tárgyalni még, de most 9-én, csütörtökön szextil fényszög kapcsolatba kerül a Nappal ? aminek igen érezhető és jelentőségteljes üzenete lesz számunkra.

S bevallom, nem szeretnék erről most részletesen értekezni, hiszen elég tömör és lényegre törő üzenete van ennek az égi képnek önmagában is: ?Minek jött el az ideje, hogy megtedd??

A Szaturnusz bolygó teszi fel nekünk a kérdést, hogy időtálló dolgokat teremtettél-e, cselekedtél-e? Ahol most éppen az életedben vagy, annak van most az ideje?

S ha nem, akkor bizony a Szaturnuszt korlátként lehet megélni ? ahogy azt gyakran a mai kor asztrológiája emlegeti. Pedig a Szaturnusz a legkönnyebben észrevehető útjelző tábla életünkben, és lehet, hogy egyben a legfájdalmasabb is. Bizony a szaturnuszi utat végig kell járni, lépésről lépésre – csak az nem ?mindegy?, hogy közben az értékekre, időtálló dolgokra fókuszálunk-e vagy vakon lépkedünk előre, és évek múltán jövünk rá, a saját bőrünkön megtapasztalva, hogy mi miért is történt velünk.

Így tesz valóban Bölccsé minket a Tapasztalat.

És csütörtökön lehetőségünk van összhangba kerülni a cselekedeteinkkel, hogy ezen a szaturnuszi úton valóban az értékekre és a maradandó dolgokra fókuszálunk-e. Ráérzékelve erre most összpontosítsunk arra, hogy hol vagyunk az életünkben, és mi az, ami biztos számunkra, és mi az, ami csak illúzió ? mert az illúziót hamar szét fogja fújni a szél.