Április 3-án és Május 2-án látszólag ugyanaz az égi esemény történik, ahogy a Plútó egy folyamatot zárt keretbe. Ahogy áprilisban haladt Égi Útján hátráló mozgást végezve a Vénusz, szinte közvetlenül a Pegazus csillagkép szárnyainál, a Szerelemből kaptunk szárnyaló energiákat: abból a szerelemből, amely harmóniába hozza bennünk az életet, kiegyensúlyozza a túlzásba vitt gondolkodásunkat, a túlzásba vitt lelkesedésünket, és az Arany Középútra térít bennünket.

Április elején a Plútó segítségével radikális változásokat élhettünk meg az Égi irányban haladva, és most május elején szinte ugyanez történik, csak már más köntösben. Közben eltelt egy hónap, rengeteg tapasztalat és csoda ért bennünket, teljesen más minőségben történik meg a Vénusz újbóli kapcsolata a Plútóval.

Itt a Vénusz már a földi cselekedetek irányában halad, találkozott közben a Marssal, teljesen más minőséget hordoz magában, mint egy hónappal ezelőtt. (Ezekről az irányokról részletesebben Móni itt írt, én pedig kicsit más szemszögből világítottam meg ezt a kérdést ebben az írásban, itt.)

Az Égi erőkkel feltöltekezett Szerelmünket most a földi úton kell kinyilvánítanunk. Most tudjuk igazán materializálni, megvalósítani a művészetben és az Énünk harmóniába hozásában megélt csodákat. Megkaptunk a Marstól a beindító erőt, most “csak” léteznünk kell, szeretetben, egyensúlyban.

Ugyanezekben a napokban, május elején egy újabb égi csoda vár ránk. Ehhez mesélnem kell a Plejádok csillaghalmazról, ami sokak számára ismert lehet, mint a Hét nővér vagy a fotonöv vagy a 2012-es dimenzióváltás kapcsán. A Csillagbölcselet szerint a Fiastyúk, azaz a Plejádok az a hely, ahol az Istenek szerelmeskednek, az Istenek szerelmi fészke. (Milyen érdekes, hogy most egy más aspektusban is megjelenik a szerelem az égen!)

El tudjuk képzelni, hogy milyen csodák, milyen világok születnek ott, ahol az Isteni teremtő erők a Szerelemben egyesülnek. Ez talán a legnagyobb teremtő erővel bíró hely az égbolton. (A csillagászat tudománya szerint itt, a Plejádok alatt találkoznak a bolygók pályái, azaz itt szó szerint “találkoznak” a a bolygók, akiket ugye a szkíta-görög mitológiájának pantheonja szerint neveztek el: tehát tényleg az Istenek találkozásának a helye)

S itt, a Plejádok alá érkezett most meg a Merkúr, aki pontosan itt fordul majd vissza, az Égi utak irányába. Ha emlékeztek, említettem sokszor, hogy a Merkúr bolygó égi haladása során az év elején fordul direkt, azaz a földi utakat jelképező irányba a Tejúton! És most 4 hónappal később pontosan a Plejádok alatt fordul visszafelé, az Égi irányba.

A szellemünk, a megértésünk, a gondolkodásunk most új irányt fog venni, és ebben nem másmilyen energiák támogatják, mint a legmagasabb szintű isteni teremtő erők! Most tudatunkkal az ég felé érdemes fordulnunk, és igazi csodákat fogunk tudni teremteni, és megvalósítani gondolatainkkal. S ráadásul május közepe-vége felé itt fog elhaladni a Nap is, tehát a cselekedeteinkben fog megvalósulni ez a legmagasabb szintű teremtő gondolat.

S persze mindezt áthatja a Jupiter és a Neptunusz hónapokig tartó találkozása, amelyről nemsokára írni fogunk.