Egy héttel ezelőtt a Merkúr haladt el a Jászolban, és most maga a Nap születik meg ott. A Nap minősége egyben magában hordozza az összes bolygót, az egész Naprendszert, azaz minden összpontosul benne – így a Krisztus minőség most kiemelkedett üzenetet kap – a Fény a Jászolban.

S miközben ezeket a sorokat írom, a Hold az Szűz csillagkép Angyali része alatt halad el – nem csak “érdekességképpen” említem meg. Kedden (28-án) hajnalban pedig egy csodálatos égi képbe úszott be: pontosan egy egyenlő szárú háromszög keletkezett a Földről nézve, hiszen a Hold és Vénusz 120 fokot zárt be egymással, és a Vénusz és a Jupiter-Neptunusz kapcsolat is. (és persze a Hold és a Jupiter-Vénusz is).

A Vénusz a Tejúton halad, azaz a legmagasabb szintű Teremtői minőséggel tudunk harmóniába kerülni. Ez egyben a párkapcsolatokban, a művészetekben, a termékenységben is jelentkezik.

A hét elején így ezeknek az energiáknak a megélésében kaptunk erőt a lélek mélyéről és maga a Szeretet Bölcsessége inspirált bennünket egy harmonikusabb élet megéléshez. Legyen az akár a párkapcsolat, akár a lélekből fakadó művészetek világa, most különösen mélyről jöhettek fel energiák.

Mindaz, amit hónapok óta a Jupiter-Neptunusz együttállásról írtunk, most megjelenhet a Párkapcsolatokban. Azaz a régi sebek, sérelmeket most felszínre tudjuk hozni, és meg tudjuk gyógyítani – ez lehet fájdalmas is, de ne feledjük, ez után már a gyógyulás vár ránk.

S a Hold is beszállt kedden hajnalban ebbe az égi képben a fentebb leírt módon, így a lélek világa különösen inspirálóan hatott ránk – a Szűz csillagképből, tehát a Rendezések, a beért gyümölcsök learatásának volt itt az ideje.

Egy kis közbevetésként szeretném megjegyezni, hogy “nem maradtál le semmiről”, mert ezek az energiák megtörténtek Benned: a testedben, lelkedben, szellemedben is hatott ez a csodás háromszög, és akár figyeltél rá, akár nem: Jelen volt minden Égi tünemény az életedben. Talán most érdekesebb is lehet “utólag” felfedezni magadban ezeket az erőket – és itt jön a csoda – ezeket már Tudatosan meg tudod élni, hiszen Benned Harmonizált össze a Lélek gyógyulása, benned hatott a Hold Angyalként.

S tovább mesélve e hét égi történéseit, kedden éjjel a Vénusz kvadrát fényszögbe került az Uránusszal. Máris mondom, hogy ez pontosan mit jelent, de most egy saját tapasztalást osztanék meg veled. Ha nem Tudnám /Érezném a lelkem legmélyéig áthatva, hogy a Csillagok fénye Mindent megmutat számunkra, akkor talán el sem hinném, hogy az én életemben is PONTOSAN ugyan az történt ugyanabban az időben, amit ez a Vénusz-Uránusz kvadrát mutat. Mondhatnám, hogy hihetetlen – de nem az. 🙂

Tehát, az Uránusz felszabadító, szabaddá tevő és korlátokból kitörő energiáját “adta át” a Vénusznak, a párkapcsolat bolygójának – azaz egyik vetületében, most a Szerelemben, ha voltak berögzült, megszokott, már nem működő, kötött energiáink, akkor azokat most pikk-pakk fel tudjuk szabadítani! És persze még hatott kedd este a Neptunusz-Jupiter lélek-gyógyító ereje, tehát hihetetlen erő és szeretet rejlik ebben a felszabadulásban!

Egyfelől a “régi” kapcsolatunkat most teljesen újjá, a régi dolgoktól felszabadulttá tudtuk váltani, másfelől az új kapcsolatokban megélhetjük azt, amit eddig csak remélni, vágyni mertünk.

– – –

Tehát ezek az energiák történtek a hét első felében. De szokásomhoz híven tovább fogjuk ezeket “fokozni”…

A hét közepén, csütörtökön és pénteken a Merkúr fog szembenállásba kerülni a sokat elemzett Jupiter-Neptunusz együttállással! Ekkor a Merkúr az Oroszlán csillagkép fejénél fog járni, tehát az Életútra való rálátás és annak megértését üzeni, és egyfelől az alsó ösztönerők megértése, uralása, megismerése is jelentőséget kap.

Ugyanakkor a Jupiter-Neptunusz segítségével most a Szellem erejével felvértezve, a Múlt megértésével egészül ki a lélek gyógyító ereje! Tehát képzeljétek el azt a sok csodát, amit a Jupiter-Neptunusz együttállásról írtunk, és most ez kiegészül a szellem megértő erejével! Az Oroszlán rálátásával, s ez az Oroszlán a Múltba néz, tehát a múlt üzenetei most kiemeltek fontosak. S emlékeztek, a Jupiter-Neptunusz együttállásnál is Múlt üzenete jelentős, mert ők a Vízöntő múltba ömlő vizében úsznak.

Sőt, ez a Merkúr most Termékeny gondolkodást is jelöl, hiszen az Oroszlán feje fölött ott a Kis Oroszlán csillagkép, az Utód, a következő uralkodó! Azaz minden gondolat, ami most tiszta és ösztönöktől mentes, az valami igazit, valódit, “örökölhetőt” teremt!

– – –

A hét legvégén pedig a Vénusz kerül szembenállásba magával a Plútóval – és ekkor pedig a Hold éppen a Plútó alatt fog elhaladni. Igen érdekes ez az égi helyzet ezáltal.

A Plútó a végletek és a radikális változások szimbóluma, s a szembenállás során a Vénusszal együtt fogunk tudni HARMÓNIÁBAN ÁTALAKULNI. Ez egy nagyon áldásos lehetőség, hiszen a Plútó egyfelől a halál, vagyis a vég, a “dimenzióváltás” energiáját is közvetíti. A mundán asztrológia esetleg a szerelmek végét jövendölné – de szerencsére a Csillagtudatosságban szó sincs erről: a Szerelem átalakul – és ha egyszer valami véget ér, akkor biztos, hogy valami új is kezdődik. Igen, egyfelől lehetséges, hogy látszólag véget ér egy szerelem – de csak azért ér akkor véget, mert nem volt méltó a Tejútra! Nem volt benne Fény. Így csak örülhetünk ennek.

Másfelől az a csoda várhat ránk, hogy akár a működő párkapcsolatunkat gyökeresen megváltoztassuk, a FÉNYBE EMELJÜK! Hiszen mind a Plútó, mind a Vénusz most a Tejúton járnak.

S nem említettem, de kiemelten fontos üzenete van annak, hogy a Vénusz a Nimród csillagkép vállánál halad el, azaz a Fény és a Magas Szintű kapcsolat felvállalása most kiemelten megjelenik.

Mert bizony egy párkapcsolatban akkor van Fény, ha Férfi és Nő együtt teremtenek. És ennek az üzenetét közvetíti a Plútó a csillagbölcsőkből, onnan, ahol a csillagok születnek – tehát ahol a Fény születik, a Galaxis szívéből.

S a korábban említett Hold által most az érzelmeinket is teljesen átalakíthatjuk, azaz teljesen máshogy állhatunk hozzá a kapcsolatunkhoz. Ami volt, az most nincs, ami volt, az most más lehet, még magasabb szintű!

Ekkor, vasárnap pedig a Merkúr az Oroszlán szívénél fog elhaladni, a Feltételek nélküli szeretet szimbólumánál, azaz beavatódunk ebbe a szeretetbe! Ugyanígy a Nap – mint amivel kezdtem – ekkor halad át a Jászolban…

…tehát megszületik a Fény, a Megváltó a Naprendszerünkben.