névtelenA héten a Nap megkezdi utazását a Holló csillagkép fölött, majd a hónap második felében a Merkúr és a Vénusz is követi. Ilyenkor a Szűz ccsősillagképben járunk, amely alatt látható a Holló, amelynek igen fontos és jól érzékelhető üzenete van.

Az asztrozófia(csillagbölcselet) szerint a Holló őrzi a titkos tudást, az örök élet titkát, hiszen csőrében tart egy cseppet a Kehelyből, a Szent Grálból, amely az Örök Élet italát őrzi. Ahogy a Pálos rend címerállata a Holló, akik szintén a titkos tanokat őrzik számunkra, azokat a tanokat, amelyekkel elnyerhető az élet körforgásából való kiemelkedés.

A szkíta-görög mitológia szerint a Holló az, aki Apollónnak hoz a csőrében egy cseppet az Örök Élet italából.

Igen ám, de a mitológia szerint egy fontos momentum is történik itt, egy másfajta értelmezésben : a Holló megtart egy cseppet a csőrében, és büntetésül Apollón felszegezi az égre. Mit üzen ez nekünk?

Összevág azzal a képpel, hogy a holló a jelenlegi emberi tudatban mint negatív töltetű madár él, például halálmadár. Hiszen a színe is fekete, s a mondás is úgy tartja: ritka mint a fehér holló.

Ha végiggondoljuk a fenti sorokat, kezd körvonalazódni egy kép, miszerint itt valami van a háttérben. Mert mit is jelent az, hogy a “Holló megtart egy cseppet a csőrében”? Hiszen az Örök Élet titka egy tudás, azaz ez a tudással, hatalommal való visszaélésre utal. Ezért kelt az Emberben fura érzeteket a holló, hiszen az emlékezteti őt arra, hogy mikor és hogyan élt vissza a Teremtőtől kapott hatalmától.

Tehát, mint minden csillagüzenetben, itt is a kettős olvasattal leszünk közelebb az igazsághoz:

Egyfelől, a Holló idejében az ember képes az Értékeket megőrizni magában, beavatást nyerhet titkos tudásokba, magas misztikumokkal ismerkedhet meg. A Fénnyel való belső találkozás ideje.

Másfelől, fontos üzenet az, hogy az Ember a tudásával, a hatalmával ne éljen vissza, azt mások szolgálatába kell állítania, használnia kell, átadni.

Így lesz a Holló fehér.

– – –

A hét vége felé pedig nem csak Telihold lesz, hanem más izgalmas hatások fognak bennünket érni.

Mint nemrégiben, ismét “egzakt” lesz a Merkúr-Uránusz szembenállás, ha emlékeztek még rá, ez egy igen csodás lehetőség arra, hogy a szellemiségünknek adjuk egy jó nagy löketet. Hiszen ez a két szellemiség-jelölő bolygó egymást kiegészítve akarják nekünk megmutatni, hogy a Földi és a Szellemi világ hogyan tud egyszerre működni – és ezt most a tudatunkkal képesek leszünk felfogni.

Ez csodás tudattágító beszélgetések ideje , új eszmerendszerekkel érdemes megismerkednünk, és elhagyni azokat a tudatunkat hátráltató dolgokat, amelyek eddig visszatartottak bennünket.

Hiszen az Uránusz üzenete a szabaddá válás – azaz szellemileg szabaddá tudunk válni minden lehúzó gondolattól.

S a Merkúr most “visszament” az Oroszlán csillagkép farkához, azaz igen teremtő gondolkodás ideje ez!

Ide kapcsolódik még vasárnap (4-én) a Mars is, amely megadja azt a tüzet a szellemünknek, hogy az egekig tudjunk lobogni!

– – –

Mint látjátok, ami megszületett szeptember végén, arra most még újabb és újabb csodás lehetőségek jönnek, és ez még csak az október eleje…