A mai napon kicsit elkanyarodunk a Mérleg és a mellette lévő két csillagképtől, ahol jelenleg éppen a belső égitestek mozognak, és megnézzük a Mars égi helyzetét. Utoljára ezzel az izgalmas égitesttel akkor foglalkoztunk, amikor is a Kis Kutya csillagkép legfényesebb csillagának az üzenetét elemeztük (Labirintus vége) majd amikor a Rák közepében, a Jászolban járt (Október vége).

RákMost már a Mars éppen a Rák csillagképet készül elhagyni, és együtt áll annak legfényesebb csillagával, az Acubens csillaggal, ami a Rák ollója, s ?fekvőt? jelent. Ebben a csillagban összpontosul sok esszenciája magának a Rák csillagképnek, tehát az álmok, megérzések és sugallatok működtetésének ?helye? ez.

S mivel itt található a Mars bolygó, ez utalhat arra, hogy a belső világunk sok láthatatlan, a fizikai érzékszervekkel nem érzékelhető információt kap. Így olyan benső feszültségek jelenhetnek meg bennünk, amelyeket nem tudunk hova tenni. Megélt szinten pedig úgy tudunk most ezzel dolgozni, hogy odafigyelünk a láthatatlan világ üzeneteire, és az onnan kapott sugallatokkal teremtünk.

Mindemellett ez az időszak, amíg a Mars a Rák csillagképben járt, azt üzente számunkra, hogy nagy erőkkel kutatjuk otthonunkat, az igazit, ahonnan valójában származunk. (Az előző írás hozzászólásai között is jól látható ez a megnyilvánulás, amely nem véletlen tehát, hogy mostanában robbant ki. 🙂 )

A másik fontos üzenete jelenleg a Marsnak, amelyet érdemes megfontolni, a főhajtás és az önlegyőzés. A Hidra csillagkép alázattal lehajló feje fölött álló Mars, amely amúgy is az önlegyőzés üzenetét hordozza, mutatja számunkra, hogy jelenleg ha küzdelmeket, nagy energiákat tapasztalunk az életünkben, akkor azok valószínűleg valami olyasmire hívják fel a figyelmünket, hogy hogyan és hol tudjuk elengedni az egonkat, túllépni a belső feszültségeken és megtalálni a felsőbb akarat megnyilvánulását és átélni azt.

Ebből aztán hatalmas erőt tudunk meríteni, de az már fénnyel átitatott lesz, és a Teremtőhöz való visszajutáshoz tudjuk felhasználni ? azaz megtalálni önmagunk belső magját.

– – –

Ebben segít egyébként a héten a Vénusz bolygó is, amely csütörtökön kerül kvadrát fényszög kapcsolatba az említett Mars égitesttel. Ezért ez a hét igen termékeny időszak lehet az anyag szintjén. Ha bármi olyasmit művelsz, amely a fizikai szinten nyilvánul meg, akkor érdemes most ?belehúzni?, hiszen a teremtő-termékeny erő, a férfi és a női minőség találkozása mutatja meg számunkra, hogy egy olyan egységben vagyunk képesek most teremteni, amelyben egyesül a polaritás két véglete.

De ez a párkapcsolatok szintjén is mutathat egy újra-egyesülést, hiszen a korábban kifejtett Szaturnusz-Plútó kapcsolat-átalakító hatásából most egy teljesen új minőségű kapcsolódást lehet építeni.

S Nap a hét vége felé kilép a Mérleg csillagképből a Skorpió ollóján keresztül, amely igen izgalmas üzenetet fog hozni számunkra ? hamarosan olvasható lesz, addig is kellemes teremtést!