Az augusztus 26-i és a szeptember 18-i események közötti időszak ? azt gondolom ? egyfajta belső, szellemi munkálatokról szól. Nagy energiákkal tudunk ezen a héten is szellemi munkákat végezni (újabb egzakt Merkúr-Mars kvadrát).

Mivel a Merkúr a Beavatás bolygója, így a Tejút erőket mozgató Marson keresztül folyamatosan úgymond ezekhez a Tápláló Tudás-t jelképező energiákhoz kerülhetünk közelebb ? de persze a Beavatás misztikuma mindig belső átalakítást jelent. Ezen Beavatás során a múlt héten tárgyalt jelentős erőkhöz csak akkor jutunk közelebb, ha végre tudjuk hajtani ezt az átalakítást ? alkímiát.

Ez nem olyan bonyolult, mint ahogyan elsőre hangozhat esetleg, egyszerűen csak rá kell lépnünk az útra, és el kell rajta indulni ? a többi már megy magától úgymond. Megnyitni magunkat olyan dolgok felé, amelyeket eddig elzártunk magunktól – holott mindig is előttünk voltak, csak esetleg nem mertünk belekezdeni.

A Tejút Héra anyaistennő melléből kifröccsent anyatejéből keletkezett, tehát sejthető, hogy az Ember számára milyen csodás szellemi esszenciákat hordoz ? ezekbe nyerhetünk most Beavatást.

Most a Tejút ebben segít bennünket, hogy nincs mitől tartanunk, hiszen az anyaistennő ölelő karjaiban fekszünk.

Ezért is éreztem személy szerint kicsit lágyabbnak azokat az általában  erőteljesebben jelentkező Mars erőket – de ezt biztos mindenki a saját módján élte meg. 🙂

– – –

Kiegészítőül annyi még, hogy ma (2-án) a Vénusz a Jászolban jár ? azaz a Rák csillagkép ölében, a Megváltó születésének helyén. Így a bensőből előtörő belső termékeny erőkkel most Fényt tudunk létrehozni. A Vénusz a női minőségű teremtő erő egyfelől, de másfelől a kapcsolatok ? párkapcsolatok bolygója is. Így a Társsal történő teremtés, illetve a Fénnyel való egybeolvadás ideje ez.

Összevetve a fentieket a Merkúr beavató erejével, látható, hogy most Szerelemben a Mindenséggel tudjuk előhívni magunkból a belső Fényünket.