Ma ismét Móni mesél nekünk, s most a Vénusz szépségeit fogja ecsetelni, és értekezni fog az Eridánuszról, az Alvilág folyójáról. Ez az Égi folyó a Nimród (Orion) csillagkép lábától ered, a sokat emlegetett Cet csillagkép alatt kanyarog. Hosszú utat jár be a Déli Égbolton, a lélek mélységeinek üzeneteit hordozva.

Tartsatok velünk egy izgalmas utazásra az Asztrozófia mélyebb világába!

 

A tavasz üzenete

Bár még várnunk kell két hónapot, hogy a tavasz a valóban beköszöntsön, az előszelét már a következő hetekben is lassan ? lassan érezhetjük a Vénusznak köszönhetően, mert az Égen csodálatos dolgok vannak készülőben! Ebből szeretnék átadni most egy kis ízelítőt, hátha tudok vele Nektek segíteni. Nem csak ?élni?. Hanem szebben és jobban élni. Magasabban.

Röviden a Vénusz üzenete most a Földre áramló energiákon keresztül:

“EMBEREK, HALLGASSATOK A SZIVETEKRE ÉS MERJÉTEK MEGÉLNI AZ ÉRZÉSEITEKET”!

Márciusi csoda

Nos, az idei tavasz nagyon magas minőségű energiákat tartogat számunkra! A Vénusz bolygó különlegesen szép Égi környezetben mozog január közepétől egészen májusig ? de különösen a tavaszi hónapokban: március elejétől, április közepéig érződik különleges termékenyítő ereje. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a Fény már december végén megszületett (a legnagyobb sötétségben!) és innentől kezdve már folyamatosan nő a világosság, hosszabbodnak a nappalok.

(klikkelj a “Tovább” linkre a folytatásért)

A Vénusz tehát január 17-én belép az Eridánusz folyó fölé és a Főnix csillagkép felett halad, majd január 21-től ezzel párhuzamosan a Visszaúszó Halak csillagképbe lép. Mindez még nem is lenne akkora csoda, hiszen körülbelül évente egyszer pontosan ugyanígy ?tesz? a drága Vénusz… A különlegesség az idei tavaszon a következő: már körülbelül február közepétől, végétől megfigyelhető, hogy a bolygó nagyon erősen lelassul és március 02-tól szinte teljesen megáll az Égen. Ezt követően március 07-én (Tamás napján) retrográdba fordul, azaz visszafelé kezd el haladni. A retrográd mozgásról azt kell tudni, hogy ez látszólag minősül csak ?visszafelé haladásnak? (a mi földi szemszögünkből nézve), mert valójában ez a mozgás irány egyezik meg a kozmikus (univerzális!) haladási iránnyal. Ez lefordítva a hétköznapok nyelvére azt jelenti, hogy március elejétől, egészen április közepéig ?racionálisan? szemlélve talán azt tapasztalhatjuk szerelmi, párkapcsolati, érzelmi téren, mintha valamit újra akarna ?ismételtetni? velünk a Sors, mintha egy bizonyos helyzetet (sorshelyzetet) valamiért újra kellene élnünk ebben az időszakban. Lehet, hogy nehezítésekkel vagy (újabb és újabb) akadályokkal találkozunk ekkor ? vagy úgy érezzük, mintha sehogy sem haladnának előre a dolgaink.

Azonban ne essünk kétségbe! Ha magas szinten éljük meg ezt az időszakot, akkor megértjük a felsőbb üzenetét mindennek: azaz, hogy valójában nem ?visszafelé haladunk?, vagy nem ?kitolnak velünk? az Égiek, hanem éppen most haladunk a kozmikus (Égi) iránnyal megegyező úton szerelmi, érzelmi téren vagy az emberi kapcsolataink terén, azaz pont most van lehetőségünk arra, hogy itt valami korszakalkotót teremtsünk. Lényegében most haladunk a helyes irányban ? a Felsőbb Elrendelés szempontjából! A jövőbe lépés késleltetésének pedig pontosan az a szerepe, hogy azokat a dolgokat, helyzeteket amiket a múltban nem ? vagy nem jól ? oldottunk meg, azokat most lehetőségünk van újra elvégezni (?kijavítani?) és a lelki összegzések segítségével átminősítve egy szinttel magasabbra emelni! Óriási teremtő erő lesz a kezünkben érzelmi téren, az emberi kapcsolatainkban vagy szerelemben!

Külön hangsúlyt kapnak ebben az időszakban az érzelmek és az azokban való elmélyülés, hiszen az Eridánusz folyó csillagkép ?vizes minőség?.

A múlt most erősen hív

A fenti retrográd mozgásnak köszönhetően idén az a csodálatos helyzet adódik, hogy a Vénusz a Visszaúszó Halak csillagképében, nem egy, hanem négy hónapig tartózkodik! Ez a ritkaság ebben a mostani Égi helyzetben! Így most négy remek hónapunk lesz arra, hogy a múltunkban valamit ?újra írjunk?, összegezzünk, elrendezzünk ? de mindez csak úgy lehetséges, ha alámerülünk a lelkünk legmélyére (az Eridánusz ezt kívánja!), ahova idén tavasszal a szerelem visz le minket – és a múlt ?hívó szava?. Így alámerülve pedig ? ha magasan tudunk működni ? a szeretet erejével átminősíthetjük a ?múltunkban? az érzelmeket, egy szerelmet vagy általában bármilyen emberi kapcsolatunkat. Ezt követően a tavasz végére (május fele) az összegzéssel és a (lelki) alámerüléssel egy új korszak indulhat meg az életünkben (kos minőség). Egy magasabb szintű korszak.

Most a múltat a szeretet erejével (a szerelemmel ? Vénusz!) át tudjuk írni, át tudjuk minősíteni.

Mivel a Vénusz a Visszaúszó Halban halad, itt is fordul meg, így idén tavasszal a múlt, a múltba való visszatérés lehetősége fokozott erővel adatik meg nekünk, azért, hogy a valódi szintemelkedést végrehajtsuk. Így vagy úgy, de – egyéni horoszkóptól függően – mindannyian új esélyt kapunk most a Sorstól: szerelemben, érzelmi kérdésekben és általában az emberi kapcsolataink terén, hogy a múltat átminősítve tavasz végére újjászülessünk.

Ezt a ?visszatérést? megélhetitek egy szerelem, egy érzelmi helyzet, vagy egy emberi kapcsolat visszatérésében (mely utóbbi lehet baráti kapcsolattól kezdve, szülő-gyerek viszonyon át sokféle ?emberi érzelmi viszony?).

Tamáskodók

A Tamás név tudjuk, hogy az ?örök kételkedő? szimbóluma (?tamáskodik?). Nem véletlen, hogy pont Tamás napján fordul meg a bolygó. Mert főleg a ?nagy kételkedőket? tanítja most meg a Vénusz a szeretet (a szerelem) igazi jelentőségére és nagy próbatételeken (Eridánusz) átégett igazi értékeire ? az igaz szerelemre. Felhívja a figyelmet arra is, hogy nagy próbák nélkül nincsenek nagy eredmények. Hiszen örök törvény, hogy semmit nem kapunk ingyen! Csak a próbákon átégve, azokat kiállva lehet ki- és felemelkedni.

A visszatérés célja, hogy a szeretet (Halak) energiájával, a próbatételeket kiállva (Eridánusz) esélyt kapunk most a Sorstól az újrakezdésre és a felemelkedésre, hiszen a Főnix csillagkép (az Eridánusz folyó végénél) a poraiból feltámadó és innen a magasba szárnyaló madár szimbóluma. Ezúttal minden korábban ?halottnak? hitt emberi kapcsolatunk (vagy esetleg szerelmünk) feltámadhat ?haló poraiból? és újjászülethet. Ráadásul a Vénusz a retrográd mozgás miatt kétszer is érinti a Főnix csillagképet (itt is fordul direktbe majd április végén, hatalmas teremtő erőket felszabadítva ezáltal!), ami azt jelenti, hogy az újjászületés és a felemelkedés kétszer akkora erővel adatik meg számunkra ebben az évben.

Érzelmi téren, az emberi kapcsolatokban és a szerelemben a nagy újjászületés időszaka várható – egy teljesen új szakasz kezdődhet el tavasz végére az életünkben.

Az eridánuszi út ? próbatételek

Az egész égi jelenségben az egyik legkülönösebb helyzet magában az Eridánusz folyóban rejlik. Hiszen az Eridánusz vizes (azaz érzelmi!) minőség és visszafelé folyik az Égen: tehát az egyetlen olyan csillagkép, ami a kozmikus haladási iránnyal megegyező irányban halad! Így az a gyönyörű helyzet adódik márciusban, hogy valójában a Vénusz a visszafelé haladó mozgásával nem tesz mást, mint felveszi az Eridánusz folyó kozmikus ritmusát és ennek köszönhetően óriási égi termékenyítő erőket ad a kezünkbe a szerelem, az érzelmek, a lélek világa, a szépség és a harmónia megteremtése terén.

Azonban tudnunk kell, hogy az Eridánusz folyó egyes fordulói komoly próbatételeket jelölnek és a léleknek minden egyes próbatételen keresztül kell mennie ahhoz, hogy az Eridánusz legvégén a poraiból feltámadó Főnix madárban bekövetkezhessen a beteljesülés, az újjászületés és a megújulás!

Így most azok, akik a próbákon korábban már keresztül mentek, a próbákat becsülettel kiállták, idén tavasszal szerelmükben, érzelmeikben (vagy bármilyen emberi kapcsolataikban) újjászülethetnek és egy teljesen új magas minőség kezdődik el számukra.

Akik pedig eddig kitértek volna esetleg a próbatételek elől ? előfordul az ilyesmi, hisz emberek vagyunk ? – azoknak most újra elhozza az Eridánusz ezeket a próbákat: esélyt adva arra, hogy ezúttal szembe nézzenek vele, kiállják azokat és belső lelki elmélyülés segítségével átminősítsék magukban az erőiket, eggyel magasabb szintre emelve ezáltal a szerelmet, az érzelmeket és az emberi kapcsolatokat az életükben.

Külön kiemelem, hogy a Vénusz retrográd mozgása nem érinti az összes eridánuszi próbatételt! Ez pedig arra utal, hogy az igazi nagy próbatételek már bizonyos értelemben ?mögöttünk? vannak, azokat nem ?ismételtetik el? velünk újra az Égiek. Most mindössze a visszatérés üzenetét kell elfogadnunk, megértenünk, átminősíteni a szeretetünkkel és nem ?tamáskodnunk? tovább az Égi Elrendelés ellen. Ami (vagy aki) most visszatér az életünkbe (bármilyen formában) azt el kell fogadnunk és nem a kételkedés, hanem a szeretet erejét kell használnunk.

indennek köszönhetően most kifejezetten arra kapunk teremtő lehetőséget (négy hónapon keresztül), hogy a múltat összegezve, az érzelmeinkben alámerülve, és a ?haló poraiból? feltámadt kapcsolatainkat, szerelmünket vagy érzelmeinket átminősítve újjászülethessünk.

A belső (lelki) idő, az imák és az álmaink nagy hangsúlyt kapnak tavasszal, hiszen az Ingaóra csillagképet háromszor is érinti a Vénusz. Eljön az ideje, hogy egyensúlyt kell találnunk a belső lelki világ, a spiritualitás és a hétköznapok világa (a racionális világ) között ? hisz mindkettő egyforma fontosságú! Az álmaink fontos üzeneteket hoznak ezekben a hónapokban, figyeljünk rájuk oda. Most minden elmondott ima fokozott erővel hat és tér vissza az életünkbe. Higgyünk az erejében!

A tavasz mindig is a szerelem, az újrakezdés időszaka (hiszen a kos, a ?kezdet? hava), de idén tavasszal az Eridánuszban lubickoló Vénusznak és a Főnix madárnak köszönhetően igazi csodák várnak ránk szerelmi, érzelmi téren. Most aztán a nagy tamáskodók is megélik majd, hogy tényleg minden, de minden megtörténhet! Mert a jó öreg Vénusz bebizonyítja, hogy a szerelem mindent visz! ?

P.s. köszönöm Évának, Ilonának és a Többieknek a hozzászólásokat, amiket a levelemre írtak, mert ennek az írásnak ők is az ihletői ? és így ?társ alkotói? – voltak!

Veres Mónika