Az elmúlt időszakban rengeteget beszéltünk a Merkúr bolygóról, kezdve a szeptember 18-i eseményektől mostanáig. Ugyan a múlt héten a Vénusz volt hangsúlyos, de most egy olyan áldásban lehet részünk, hogy azt a rengeteg sok gondolatot, beszélgetést, megértést, szellemi átalakulást, amit az elmúlt egy-másfél hónapban véghezvittünk, most élővé, szeretetteljessé és lelkivé alakíthatjuk. Nem is beszélve azokról a látszólag láthatatlan folyamatokról, amik szeptember 18-án indultak be, amelyeknek hatását mostanában kezdhetjük el csak igazán érezni.

A Merkúr a héten eléri a Szpíka csillagot, amely az aratás szimbóluma – s most végre a sok bennünk megszületett és átalakult szellemiséget learathatjuk és Rendezhetjük – hiszen a Szűz csillagképben járunk, aminek az üzenete a Rend s a karmikus aratás. Érdemes ezt az időt most egy kicsit a befelé fordulással tölteni, vagy legalább is időt teremteni a fejben lévő esetleges zűrzavar rendbetételére. S mivel a Nap a Szűz csillagkép angyali részében jár, ezért amúgy is most a felsőbb világokkal való kapcsolódás üzenete jelentőségteljes.

S miért is emeltem ki ennyire a héten a Merkúr bolygót? Mert az év eleje óta sokat emlegetett Jupiter-Neptunusz együttállással kerül kapcsolatba (ha esetleg szeretnéd feleleveníteni, itt találsz róla néhány gondolatot). Ugyan idén már találkoztunk ehhez hasonló üzenettel, de most a lényeg máshogyan jelenik meg, hiszen a Merkúr bolygó égi helyzete a Szűz csillagképben egyértelműen a szellem fényének learatásáról mesél. S  arról, hogy miként lehet a látható világban megélt gondolatok aztán majd a jövő héten az angyal csillagkép által átalakítani a láthatatlan világ “megértéséhez”.

Ez magában hordozza a kiemelkedés lehetőséget: kiemelkedést a körforgásból, egy magasabb szintű rálátást a karma útjára, megérteni a cselekedeteket egy magasabb nézőpontból. Mert így könnyen más értelmet nyerhet minden gondolatunk, ha ebbe a nézőpontba helyezkedünk el: amit eddig például negatívnak vagy hátráltatónak gondoltunk, most megérthetjük vagy valójában miben segített bennünket.

Ha ebben a hétben erre fókuszálunk, hogy úgymond “meggyógyítsuk” a szellemünket, és a Szeretet Bölcsességének meglátásaival izzítjuk át, akkor igen mély belső igazságokra lelhetünk. Sőt, ideje lehet annak is, hogy a lelkünk legmélyét próbáljuk meg feltérképezni. S ha esetleg ott sok olyan dolgot találnánk, amelyeket eddig eltitkolni szeretettünk volna, most bátran elébe mehetünk, hiszen segítenek bennünket az angyalok, az égiek.

S amikor megérezzünk magunkon ezt az Áldást, akkor sokkal felszabadultabb lélekkel tudjunk az utunkat járni.

További aspektusból vizsgálva ezt az égi helyzetet, ezen héten a lelki beszélgetésekkel, a gyógyítással való foglalkozás messze túlmutathat az anyagi világon, és csodálatos magasságokba érkezhetünk meg. Ha valaki hang-terápiával foglalkozik, akkor a hét második felétől kezdve fókuszálhat a lélek legmélyét is megérintő és az angyalokkal összekötő módszerekre és így a bennünk lakozó legmélyebb Isteni minőségeket képes megérinteni. (ha valakinek majd a jövő héten lesz ezzel kapcsolatban tapasztalása, kérem ossza meg velünk).

A hét elején pedig a szellemi rendrakás idején olyan megéléseket hajthatunk végre, amellyel beleláthatunk a Teremtésbe, megérthetjük a Lét legcsodálatosabb megnyilvánulásait, kapcsolatba kerülhetünk a legmagasabb isteni törvényekkel és igazságokkal.

A Hold pedig a héten a Skorpió és a Kígyótartó csillagképekben fog elhaladni, tehát ez is arra inspirál bennünket, hogy a láthatatlan világ dolgaival foglalkozzunk, megérthessük a látható mögött Valódi világot. Továbbá a gyógyítás üzenete így még fokozottabb lesz, hiszen a Kígyótartó csillagképben (21-22-23) járva a Hold az ezzel való foglalkozásra “buzdít”.

A jövő héttől kezdve pedig a Merkúr szinte csak az Angyal csillagképben fog tartózkodni (amely a Szűz angyali rész), tehát készüljünk fel annak a csodálatos lehetőségére, hogy az angyalokkal “beszélgessünk”: azaz majd sokkal fokozottabban megláthatjuk az angyali világ üzeneteit a látszat-dolgok mögött…

– – –

És ejtsünk még néhány szót a szintén a hét vége felén létrejövő Nap – Plútó kapcsolatról. A lényeg a Plútó csodálatos helyzetével kapcsolatban az, hogy most a Tejút Galaxis közepén, a Tejút dobogó szívében jár, ezért minden radikális átalakulásnak az üzenetében ott van a Fényteremtés lehetősége! Így, a Nap, azaz a Cselekvő Én szimbólumán keresztül képesek vagyunk megélni azt a cselekedeteink mögött, hogy amit eddig valami hátráltató és negatív előjellel ellátott valaminek éltünk meg, abban valójában ott van a lehetőség a megvilágosodásra, és ez egészít ki minket.

Érdemes a szombati napra valamilyen olyan cselekedetet beütemezni, amiben ott van a tett általi történő átalakulás lehetősége. Legyen ez egy jógával vagy csakratisztítással töltött néhány óra, vagy sámándobolás vagy egy hétvégi családi összejövetel, a lényeg az, hogy próbáljuk meg most teljesen más minőségben megélni. Mert szombaton minden lépésünkben ott lehet a Fénnyé való átalakulás üzenete…

– – –

Ha nem tudod még, hogy mi az az asztrozófia, kattints ide