Sokszor meséltünk már a Jupiter ? Neptunusz együttállásról ezen az oldalon, s érdemes ismerni ebből a ?nászból? születő üzeneteket, mert ? képzeljétek el ? egész évben egymás mellett fognak állni, egészen a jövő év elejéig! Csodás lehetőség ez, érdemes tudatosítani áldásos hatásukat. Ugyan egy kicsit el fognak távolodni egymástól szeptember környékén, az üzenetük kevésbé lesz hangsúlyos, de csak azért, hogy újult erővel találkozzanak ismét ? egy teljesen más minőséget hordozva? de erről majd Karácsonykor mesélek.

Azért tettem ezt a kitérőt, hogy tisztában legyünk ennek az együttállásnak a fontosságával, mert sokszor fogunk még vele találkozni ? különösen most júniusban.

Így van ez 10-én, szerdán is, amikor a Merkúr bolygó igen különleges égi helyzetet vesz fel ? aminek hatása már érezhető ezen sorok írásakor is.

Merkúr a kommunikáció, megértés minőségét hordozó bolygó, s most kvázi egy időben olyan helyen van az égen, hogy a fentebb említett Jupiter-Neptunusz együttállással kvadrát fényszögbe került, és közben ugyanekkor pedig szextil fényszögbe az Uránusz bolygóval.

Ez egyrészről nagyon felfokozott szellemi energiát jelöl. A szextil a szintézis fényszöge, amikor a jó és a rossz, az egymásnak látszólag ellentmondó tételek összhangba, szintézisbe kerülnek. Ennek hatásával képesek vagyunk most gondolatainkat kitágítani, teljesen új felismeréseket tenni, megérteni olyan dolgokat, amelyek eddig is itt voltak a szemünk előtt, de most tudnak összeállni egy egésszé. A szellemi energiáinkkal most valóban felszabadíthatjuk elménket.

Továbbá, most hogy folyamatosan töltekezik fel a Fiastyúk, azaz a Plejádok csillaghalmaz energiáival, hatalmas erejű teremtő és termékeny gondolatokat hoz számunkra.

S milyen csodás összhang, hiszen Merkúr az egyik Nimfa, Plejádok tagjának, Maia-nak gyermeke. S ez a Merkúr segít legyőzni Perszeusznak Gorgót, a Medúzát, amely az Algol csillagnak felel meg. Tehát a Merkúr bolygó által most különösen nagy szellemi erőket mozgathatunk meg! (ezen a linken meghallgatható egy előadás részlet az Algol-ról)

S, mint említettem, a Merkúr bolygó kapcsolatban áll a Jupiterrel és a Neptunusszal is ? méghozzá kvadrát, azaz a materializáció fényszögén keresztül.

Ezzel az energiával élve elménkben most testet öltenek a gyógyító erők, a szeretet kiáradása és a lélek mélyének megértése. Képesek vagyunk egy magasabb minőségbe beavatni magunkat azáltal, hogy a múlt dolgait kifényesítjük bensőnkben, és a szeretet-energiával áthatjuk, meggyógyítjuk.

Így válik tisztává a lélek ? ÉS MOST A SZELLEM IS!

– – –

Nap és Merkúr a csillagok köztBeszéljünk most kicsit a Nap csodálatos helyzetéről, hiszen ő is kiemelt helyzetben van. Lassan felér a Tejútra, de még előtte, a napokban elhalad a Bika szarvai között, át az Elnath és a Capella csillagok alatt.

Capelláról tudni kell, hogy ő egy kecske volt, akinek tejével magát Zeuszt szoptatták. Tehát sejthetjük, hogy igen nagy erőkkel bíró állat lehetett, ha képes volt a leendő főistent táplálni. S a ?kis? Zeusz pedig nagy erejével véletlenül letörte Capellának a szarvát, s ebből lett Fortuna istenasszony bőségszaruja.

Így, a napokban igen áldásos úton haladnak a cselekedeteink, hiszen magunkénak tudhatjuk most Capella erejét! Ugyanakkor az Elnath pedig a Szentek Útját jelöli ? azt az utat, amikor valaki Krisztusnak áldozza életét.

Tegyük mi is ezt, adjuk át magunkat a Krisztusi szeretet energiának: fogadjuk el embertársainkat, vállaljuk fel sorsunkat, szeressünk mindenkit, hiszen mind egy család vagyunk.

Ezzel az erőkkel felvértezve fogunk fellépni a Tejútra, az Istenek Útjára, ahol a legmagasabb minőségben létezhetünk a hamarosan, a napfordulókor bekövetkező Fény Ünnepén.