E hét elején talán érezhetünk különböző küzdelmes energiákat. Én ugyan igen személyesen vagyok érintve a jelenlegi Mars bolygó pozíciója által, de a csillagos eget kémlelve kirajzolódik előttünk ennek az igen különös, és mindenkire értelmezhető oka.

Ez pedig egy izgalmas csillag, a Kiskutya csillagkép legfényesebbike, a Procyon, ami fölött a napokban fog elhaladni a Mars. Erről a Marsról pedig tudjuk, hogy egy szinten az életünkben küzdelmeket jelölhet, amelynek egy magas értelmezésű nézőpontja az, hogy a hatalmas energiáinkat saját magunkon való túllépésre használjuk.  Ugyanakkor férfias, aktív és cselekvő teremtő erőt is képvisel.

A csillag, amelyet említettem (Procyon) pedig az ?élet labirintusát? jelöli, azt a labirintus, amelyet a tudatlanul bolyongó emberi lélek maga köré teremtett, kitalált magának, s végül elveszett benne, maga is elfelejtve hogy miért is jött be ebbe a labirintusba és pontosan mit is jelent ez a labirintus.

Kitaláltunk magunknak mindenféle vallást és társadalmi szerveződést, kiutat keresve, és közben minden egyes ilyen megvalósuló gondolat, csak egy újabb tégla, egy újabb fal lett ebben a labirintusban. S a labirintus mélyén ott rejtezik a szörny, a Minotaurusz, a kétely és a kishitűség.

De most eljött az ideje, hogy ezt legyőzzük.

Hiszen a Mars, azaz Árész, a Hadisten óriási erőt tudhat magának, s ha mi teremtő mágusként, ÖSSZPONTOSÍTOTT TUDATTAL haladunk ebben a labirintusban, akkor képesek vagyunk legyőzni ezt a mélyben meglapuló ősi szörnyet. Érdemes tudatosítani, hogy erőinket most ennek a ?legyőzésére? fordítsuk, mert különben esetleg úgy érezhetjük, hogy minden ellenünk fordul, és csak a falakba ütközni.

A kijutás titka a kérdés, hogy ?pontosan mit is keresünk?? És a helyes válasz gyújthat fényt, ha precízen van megfogalmazva. S ne feledjétek, éppen ?szaturnuszi időket? élünk, tehát csakis olyan dolgokat, amelyek kiállhatják az idő próbáját. Egy újabb állás vagy egy újabb kapcsolat, még egy ezoterikus tanfolyam nem biztos, hogy a helyes megfogalmazása ennek a válasznak. Itt merjünk messzebb haladni magunkba, és igazi gyökereket keresni. Mert egy újabb pénzteremtési lehetőség, egy újabb párkapcsolat, egy újabb ismeret csak a mi egyik megnyilvánulási formánk ? s előbb a gyökereket kell ápolni, az ágakat metszeni ? a levelek csak megmutatják, hogy egészséges-e fa.

– – –

Tovább vizsgálva a Mars égi helyzetét, látjuk, hogy a halhatatlanságot jelképező Pollux csillag ragyog vezérlő elvként fölötte, azaz a kijutás a labirintusból valóban az örök életbe vezethet bennünket, elérve a megvilágosodás állapotát ? s ez az állapot nem egy újabb forduló kell, hogy legyen ebben a labirintusban, hanem a ráébredés arra, hogy az mindig is megvolt: Valódi Lényünkre.