20090714Az Ikrek csillagkép poláris Napkapujából kilépve, találkozik július 14-én a Nap és a Merkúr, ismét összeadva energiájukat. Ha felfűzzük egy csokorra az elmúlt hetek Égi Eseményeit, azt hiszem ez egy nagyon szép záróakkordja a történteknek: mégpedig most történhet meg a Tudatosítása mindannak, amit átélhettünk a Tejúton!

Képzeljük magunk elé a sok csodát, ami június közepe, különösen 21-e óta történt velünk. Mert most lépünk ki a polaritás kapuján, azaz az Ikrek csillagkép Halandó és Halhatatlan minőségén át. Tehát az Egység, amit a legmagasabb Isteni minőségben átéltünk a Tejúton, most polarizálódik, azaz itt a földi világban jelenik meg ? itt kell tudnunk alkalmazni az Égi Csodákat, amiket kaptunk, a Földön a Jó és a Rossz illúzióinak közepette kell minden megértést, minden szellemi kincset megmutatni, hogy hogyan tudjuk azokat alkalmazni ? felülemelkedve a látszólagos kettősségen, és megtartani a Minden Egy ismeretét.

A gondolataink most megmutatkoznak a tetteinkben. A tetteinket most megérthetjük.

Ismerkedjünk meg egy kicsit az Ikrek csillagkép szkíta-görög mitológiájával, és a Magyar mondák szemszögéből is. Az Ikrek csillagképben egyfelől Hunor és Magor jelenik meg, akik két testvér voltak, soha nem lehetett az ő testvéri szeretetüket megbontani. Őket vezette vissza a Csodaszarvas atyáink földjére. (megjegyzem, a Csodaszarvas megjelenik az égen is, agancsa a Kassziopeia csillagkép, és a Tejút-ra, az Istenek Útjára vágtázik éppen az égen: azaz Őshazánk a Tejút!)

A szkíta-görög mitológia szerint Castor és Pollux, a halandó és halhatatlan ikerpár jelenik meg a csillagképben, akik ugyan egymással mindig viaskodtak játékosan, de kifelé mindig Egységben álltak! Azaz látszólag egymás ellen, de Valójában MINDIG EGYMÁSÉRT küzdöttek! (milyen szép analógiája a poláris világnak). És amikor a halandó Castor testvér megsebesült, Pollux lemondott a halhatatlanságáról, hogy együtt haljon testvérével, és az Égiek, látván a testvéri szeretet ily megnyilvánulását, az égre helyezték őket, az Ikrek csillagképében.

Így, most a halandó és a halhatatlan világ között álló Nap és Merkúr a két világ egyforma ismeretét jelöli, azaz meg kell érteni, hogy valójában mindez Egyek.

Egy kis kiegészítés: két másik csillag, az Adhara és a Gameisa a Kis Kutya és a Nagy Kutya csillagképekből is kifejti hatását erre az együttállásra, aminek az üzenete egy gondoskodó, anyai, védő szeretet. Részletesebben a Dr. Czeizel Bea és Greskó Anikó – Csillagnemzetségek c. könyvben olvashattok róla.

– – –

solar11További érdekességképpen, hogy teljes legyen a kép, tekintsünk rá a Naprendszerre. A Merkúr kerüli meg legrövidebb idő alatt a Napot, hiszen ?ő? van a legközelebb Naprendszerünk csillagához. Így, az egyik legsűrűbben bekövetkező együttállás, amit a Földről észlelni tudunk, az a Nap-Merkúr együttállás, amely kb másfél-két havonta következik be. (ennek jó ellenpólusa a múlt hét pénteki Neptunusz-Jupiter együttállás, amely kb. 12 évente történik meg).

A sűrű Nap-Merkúr együttállásokban jól érezhető egyfajta pólusváltás, hiszen egyszer a Merkúr a Nap és a Föld közé esik, egyszer pedig a Nap túloldalán, a Földtől távol van ? mint pl most is. A két képen a mostani (július 14) Nap-Merkúr együttállás helyzete látható.

Természetesen a többi bolygónál is megvan ez a váltakozás, csak időben sokkal ritkábbak, ezért nehezebb a mi földi életünkben ráérzékelni, természetesen egy Galaktikus Tudattal ez teljesen jól átlátható.

Kíváncsi lennék, hogy Ti érzitek-e a különbségeket a Nap-Merkúr együttállások között, hogy egyszer a Nap mögött, egyszer a Nap előtt van a Merkúr.

Most a Nap mögött van, május 18-án a Nap előtt volt, március 31-én a Nap mögött, január 20-án a Nap előtt, és november 25-én a Nap mögött.

Én azt gondolom, hogy amikor a Nap előtt van, tehát közelebb a Földhöz, akkor a tudatosítás, a kommunikáció van előtérben, amikor a Nap mögött, akkor egyértelműen a cselekvés, az Én a hangsúlyosabb. Tehát most is ez érvényesül erőteljesebben: azaz tudatosítsuk, hogy mit miért teszünk, és cselekedetek által juthatunk magasabb megismerésekre.